Altijd en overal een studio bij de hand met GarageBand

Inspiratie voor een nieuw nummer of een melodie kan je op ieder moment van de dag en op iedere plek in de wereld krijgen. Een gitaar, drumstel of piano is dan niet altijd direct in handbereik om prille ideeën vast te leggen. Je iPhone heb je waarschijnlijk wel altijd in handbereik. Met de GarageBand app kun je voortaan overal je eigen nummers uitwerken of opnemen. Gewoon lekker muziek maken op de verschillende instrumenten is natuurlijk ook mogelijk. Een app voor de beginner, maar ook voor de meer ervaren muzikanten of componisten is GarageBand een leuk kladblok.

5492706404_05ba4f5ed3_o

De app heeft verschillende functionaliteiten. Allereerst zijn daar de Touch instruments. Dit zijn de instrumenten die je met je vingers kunt besturen zoals een drumstel, keyboard en gitaren. Het werkt heel simpel: hoe harder je het scherm aanraakt, hoe harder het geluid. Als je iedere noot op hetzelfde volume wilt, kun je de gevoeligheid instellen. Daarnaast zijn er nog de smart instruments. Op deze instrumenten kunnen eigenlijk bijna geen fouten gemaakt worden en is het eenvoudig spelen. Zin in een jamsessie? Met Wi-Fi kun je met drie andere spelers op de iPhone samen muziek maken.

garage-band_1

Uiteindelijk is GarageBand op de Mac bedoeld voor het opnemen en mixen van muziek. Dit is gelukkig ook naar de iPhone versie vertaald. Het opnemen van een instrument of stem gaat heel eenvoudig via een ingebouwde microfoon. Een niet onbelangrijk detail: Opnamen en mixen gestart op de iPhone kun je delen met je Mac via iCloud. Je eerste ideeën kun je dus later rustig op de computer uitwerken. Maak jij hele nummers op je smartphone? Dan kun je de opname ook direct delen met al je vrienden op Facebook of YouTube.

Houd er wel rekening mee dat de app 500mb aan harddisk ruimte nodig heeft. Hoewel de meest verkochte iPhone 5 verkocht wordt als 16GB hebbende, heeft dit toestel effectief maar 13GB ruimte. De andere 3GB wordt gebruikt door het besturingssysteem en standaard applicaties. Daarnaast is het kleinere scherm van de iPhone ten opzichte van de iPad niet altijd even geschikt voor alle features van de app.

 

Tags: ,

 

Meer Berichten in muziek